Chanten

 

"The joy of chanting unfurls the inner world"

"De vreugde van zingen ontvouwt de innerlijke wereld"

 

-uit "Courage and Contentment"
van Gurumayi Chidvilasananda

 

Op een bepaald punt kunnen gewone woorden ons niet langer brengen waar we heen willen. Door chanten gebruiken we muziek en heilige mantra's om in dialoog te treden met het goddelijke binnenin ons.

Chanten is een natuurlijke manier om af te stemmen op de frequentie van liefde. Chanten combineert zingen en muziek met mantra's, woorden en geluiden die vibreren op het hoogste niveau van bewustzijn. De vibraties die voortkomen uit het herhalen van de namen van God of het zingen van heilige Sankriet-teksten, hebben een voelbaar effect op ons eigen innerlijk. Het heerlijke, zachte, liefdevolle van chanten laat onze geest stil worden, het lost zorgen op en opent ons hart. De heiligen beschrijven chanten als een manier om doordrenkt te worden van Gods liefde.

Chanten geeft ons direct toegang tot de spirituele wereld. Het brengt ons subtiele energiesysteem in balans, maakt het klaar voor diepere meditatie. Chanten vormt een integraal onderdeel van de programma's in Siddha Yoga-retraites, -centra en -ashrams. Hier volgen enkele manieren waarop je zelf met chanten kunt kennismaken.

  • Bezoek een Siddha Yoga-meditatie-ashram of -centrum
  • Neem deel aan een Siddha Yoga-retraite
  • Zing mee met een CD-of video-opname